Gruppvåldtäktsorgier på HVB-hem i Malmö | Kriminellt

Flyktingbarn flyttas nu från flera HVB-hem i Malmö där det förekommit sex-, drog- och spritfester med utslagna flickor som fotograferats under gruppvåldtäkter, skriver Sydsvenskan

Det är Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som fått en anmälan i mitten av september. Anmälan gäller ett boende men flera boenden är drabbade, och ägs av samma företag.

När anmälan kom in hade IVO redan genomfört två besök på boendet och man hade vid dessa besök konstaterat flera brister på boendena, bland annat en låg utbildningsnivå hos personalen, enligt Sydsvenskan. Men nu står det alltså klart att även gruppvåldtäkter och och fotograferade våldtäkter har varit inslag i boendemiljön.

– Det som beskrivs kan karaktäriseras som övergrepp och eventuellt våldtäkt och andra brott, säger säger Joonas Terje, enhetschef på Ivo till Sydsvenskan.

Beslutet att omvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle genom massiv invandring från tredje världen fattades av en enig riksdag 1975. Många menar idag att beslutet var ett misstag.

Relaterade