Robert Munt – bidragstagare och niofaldigt dömd seriepedofil boendes vid förskola

12195925 1068824246470747 75752754141713168 N

VECKANS PEDOFILPROFIL

Namn:Robert Munt
(född Robert de Vere)
Personnummer:480131-1798
Tid som aktiv pedofil:Från tidigt 70-tal och framåt, enligt vittnesmål aktiv än i dag.
Brottmål:Minst fyra domar i England under 70-talet för sodomi, pedofili, misshandel och dylikt, för vilka han satt flera år i fängelse.En lång rad domar i Jakobsbergs tingsrätt från 1981 till 1998 för bedrägeri, urkundsförfalskning, olaga vapeninnehav, otukt med ungdom, våldtäkt av minderårig, sexuellt ofredande, sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt umgänge med barn m.m., brott som vanligtvis resulterat i mycket korta fängelsestraff.
Anstalt:Ingen för närvarande.
Frigivningsdatum:En fri man sedan åratal tillbaka tack vare korta straff.
Känd kontaktinformationBosatt på:Frihetsvägen 38 lgh 1801
177 33 JärfällaProfil på Ratsit
Google Maps med gatuvy
Eniro-länk med gatunummer150 meter från Nybergskolan – barn från ett till tio års ålder vistas här.Wayn-profil
Facebook-profil(obekräftad)08-580 395 22
073-999 24 78
[email protected]
Vanligaste offer:Tonårspojkar. Han tycks vara den sorts homosexuell pedofil som vill agera mentor åt minderåriga pojkar och lotsa samt disciplinera dem in i ”gayvärlden” – han tar med våld på sig rollen som fadersfigur för detta; fenomenet kallas vanligtvis pederasti.

För snart fyra år sedan uppmärksammades en pedofil vid namn Robert Munt i TV 3:s program Insider, efter att under lång tid ha förgripit sig på barn i Sverige. Denne Munt är fokus för denna veckas pedofilporträtt.

Munt föddes den 31 januari 1948 i England, och redan tidigt i vuxenlivet tycks han utveckla perversa sexuella böjelser. Efter sex år i armén blir han 1972 dömd för brott mot homosexlagarna. Under de kommande åren följer diverse domslut och fängelsestraff för otuktigt beteende med minderåriga, misshandel, våldförande, bedrägeri och dylika brott. Efter att ha tillbringat några år i fängelse i sitt hemland under 70-talet, flyttar han 1978 till Sverige; här ger han uttryck för sina paranoida tankar och hävdar att hans egen regering förföljer honom för hans sexualitets skull.

Väl i Sverige är han snabbt igång igen i samma  gamla banor. 1980 bildar han något kallat Special Air Services, där tonårspojkar får prova på militärliknande aktiviteter. Men även om verksamhetens syfte sägs vara att fostra pojkar till män, så är det vilseledande. Hans verkliga syfte med detta ”SAS” är att få tillgång till minderåriga pojkar att förgripa sig på. Munt kan inte hålla sig på rätt sida om lagen vidare länge, och den 23 mars 1981 kommer den första domen – denna gång ”endast” för bedrägeri och snarlika förbrytelser.

Den 12 december 1983 får han sin första svenska dom för pedofilbrott, efter att ha blivit polisanmäld av ett av de minderåriga offer Munt förgripit sig på. Även fast åklagaren yrkar på utvisning av denna kriminella engelska invandrare, som nu gått och blivit sjukpensionär, så blir det inget av den saken – och han får inte mer än två månaders fängelse.

Under de två kommande decennierna följer sedan ett liv av återupprepade övergrepp mot tonårspojkar – han organiserar olika sorters aktiviteter för ungdomar, och använder dessa tillfällen för att lura hem dem till sin egen lägenhet. Väl där förgriper han sig ofta på dem våldsamt när han ger utlopp för sina sexuella fantasier. Straffen blir dock alltid skrattretande – bland annat så får han endast tre månader i Jakobsbergs tingsrätt för sexuellt umgänge med barn och sexuellt ofredande när han tvingar sig på en 13-årig pojke i sin egen säng. Pojkens styvfader har detta att säga om domen: ”Sverige måste ju vara ett förlovat land för pedofiler.” Man kan inte annat än instämma.

Munt på senare år

Munt tycks inte ha förvärvsarbetat alls de senaste tre årtiondena, men han har ändå drygat ut sin inkomst med diverse bedrägerier. Bland annat hade han under 90-talet en omfattande verksamhet där han sålde förfalskade presskort, och lovade att de som köpte dessa skulle kunna komma in som journalister på diverse tillställningar. Fast även i samband med detta försöker han locka med sig tonårspojkar hem.

Fram till några år sedan var han även aktiv i Engelska kyrkan, där han som kyrkvärd hade hand om kollekten och adressändringar, men detta tycks ha tagit slut i samband med Insider-reportaget.

I dag är han vid 63 (fyller 64 den 30:e januari) bor han i sin lägenhet på åttonde våningen på Frihetsvägen 38 i Järfälla. Från sin lägenhet tycks han ha utsikt över närliggande Nybergsskolan, där barn åldrarna ett till tio år vistas i ett kombinerat komplex med förskola, lekskola och lågstadieskola:

En annan tid, en annan plats, samma parförhållande

Munts person- och brottsprofil ger klara farhågor för vad som skulle kunna hända, eller som skulle kunna ha hänt om det velat sig illa. För lite över tio år sedan i den amerikanska delstaten Arkansas hade ett homosexuellt par – med pedofil läggning – som bodde ihop, 38-årige Davis Carpenter och 22-årige Joshua Brown, lockat till sig en minderårig pojke vid namn Jesse Dirkhising att tillbringa helgerna i deras lägenhet. Carpenter var sedan tidigare bekant med pojkens familj, och intrycket Carpenter gjorde på dem gav inget skäl till oro, även fast de kände till att han bodde ihop med en fjorton år yngre man. Pojken kom vanligtvis dit eftersom han jobbade på Carpenters frisörsalong, men helgen den 25-26:e september 1999 skulle det bli fråga om något helt annat.

Något varken pojken eller hans föräldrar kände till var att det samboende paret fantiserade om att droga, binda fast och förgripa sig på minderåriga. Med början någon gång under denna lördag blev 13-årige Jesse övermannad, fastbunden och drogad i Carpenters lägenhet. Därefter följde en utdragen orgie under två dagar, där de två vuxna männen upprepade gånger penetrerade pojkens ändtarm dels med sina egna könsorgan, dels med diverse redskap. Men när en av männen under söndagen hade lämnat pojken med sina egna underkläder fastknutna runt munnen för att gå och äta, medan den andra mannen sov, hade pojken oavsiktligt kvävts till döds.

När polisen dök upp vid brottsplatsen, attackerades de först av den yngre homosexuelle mannen – Joshua Brown, som vid detta tillfälle var drogpåverkad och helt naken. Under husrannsakan i lägenheten fann polisen ritningar över de sexuella fantasier paret tänkte förverkliga samt barnpornografiskt material; det var uppenbart att de hade planerat denna akt i förväg. Samma helg pojken våldtogs och mördades höll man den årliga bögparaden Folsom Street Fair i San Fransisco.

I åtalet som följde dömdes de båda männen för våldtäkt och mord till livstids fängelse. För att läsa mer om denna historia, se dessa länkar: WikipediaWorldNetDailyarmyofgod.combrottsutredning (starkt material, beskriver hur de smetat avföring på pojkens mage och könsorgan, urinerat i hans ändtarm m.m.) kommentar om uteblivet rapporterande i massmedia.

Robert Munt har i dag lanserat en skytteklubb

Även fast Munt inte tycks ha åkt på några åtal de senaste åren, tycks han fortfarande vara aktiv med att locka till sig minderåriga. Så sent som i december 2010 grundade han en skytteklubb, åtminstone på papperet, kallad Acorn Sport Shooting Club. I ansökningsblanketten till denna förening anmodas man bifoga två passfoton samt kvitto på inbetald medlemsavgift på 900 kr. Någon undre åldersgräns för att gå med finns inte, och det är inte svårt att förstå varför en dömd pedofil och bedragare kommer med sådana villkor som dessa. Se även den officiella klubbinfosidan för Munts förening på idrottsonline.se. Munt får med den här informationen ses som extremt farlig, då han med största sannolikhet är beväpnad.

Tidslinje

 • 1948 – föds i England.
 • 1972 – döms för brott mot homosexlagarna.
 • 1975 – döms för tre fall av otuktigt beteende, misshandel och våldförande.
 • 1977 – döms för bedrägeri och försök till bedrägeri.
 • 1978 – döms för två fall av bedrägeri, flyttar till Sverige.
 • 1980 – grundar sin förening Special Air Service
 • 1981 – döms 23 mars för första gången i svensk tingsrätt för bedrägeri, förberedelse till bedrägeri, grovt bedrägeri medelst förvanskning av urkund, urkundsförfalskning och förvanskning av urkund.
 • Tidigt 80-tal – börjar leva på bidrag.
 • 1983 – döms 9 juni för otuktigt beteende, missbruk av urkund, brott mot vapenlagen, brott mot varusmugglingslagen och brott mot radiolagen.
 • (Fler okända domar under denna tidsperiod)
 • 1994 – döms för sexuellt umgänge med barn och sexuellt ofredande.
 • 1998 – döms för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande.
 • Gör sig känd för presskortsförfalskning under 90-talet.
 • 2007 – före detta offer vittnar om att ha blivit mordhotad av Munt, när han varnat småpojkar för honom.
 • 2008 – TV 3:s program Insider har ett avsnitt om honom.
 • 2010 – grundar pistolskytteklubb.