Den “nya hagamannen” dömd igen

Den 23-årige mannen tycks ha levt ett dubbelliv.

Utåt sett har han haft en bra utbildning, flickvän, ordnad ekonomi och lägenhet i Stockholms innerstad. Hans mamma är polis och har jobbat mycket med att hjälpa våldsutsatta kvinnor.

Väldigt våldsamma övergrepp

När det gäller den grova våldtäkten hade mannen följt efter en 21-årig kvinna som var på väg hem efter att ha jobbat natt på restaurang. När hon skulle gå in i sin portuppgång kom mannen springande och trängde sig in. Han attackerade henne direkt med ett hårt slag i bakhuvudet så att hon föll ned. Han slog henne därefter med en upprepade slag mot huvudet, dunkade hennes huvud i ett element, mot en stentrappa och mot en vägg. Han drog därefter av henne kläderna.
Efter våldtäkten hotade han att döda henne om hon skulle våga anmäla till polisen – ett brott som betecknas övergrepp i rättssak.

– Det är sällan vi ser så mycket våld i en våldtäkt, sa offrets målsägandebiträde, advokat Hanna Lindblom då mannen häktades.

Dömd tidigare för våldtäkt

Han dömd tidigare för våldtäkt. I juli 2012 fick han två års fängelse och släpptes vilkorligt i augusti förra året. Några månader senare började han begå nya brott igen.

max-wictor-kessell_compressed