Guled Mohamud, Sundsvall

So3jo0m7rigakutevvra1dtlvb0

Namn: Guled Haysow Mohamud
Personnummer: 19970330-3017
Adress: Kalmarvägen 9 lgh 1101, 857 30 Sundsvall
Medborgare i Somalia

Dömd för: Våldtäkt mot barn
Straff: Skyddstillsyn med samhällstjänst 180 timmar

En 18-åring från Sundsvall döms för våldtäkt på en 12-årig flicka. I samband med våldtäkten har han även slagit henne både i huvudet och ansiktet.

Det var i november som den 12-åriga flickan följde med den då 17-åriga pojken till hans bostad i Sundsvall. Där har han efter att ha knuffat omkull flickan haft samlag med henne. I samband med det har han också hållit för hennes mun och slagit henne i ansiktet och huvudet.

Dessutom har han både förmått flickan att utföra oralsex på honom och utfört oralsex på henne.

18-åringen förnekar att det rör sig om en våldtäkt. Han menar i stället att de två haft ett förhållande och att flickan har påstått att hon var 16 år. Något som flickan förnekar. Enligt henne har de aldrig haft något förhållande.

Tingsrätten gör bedömingen att det är ställt utom rimligt tvivel att 18-åringen både haft sex med flickan och tilldelat henne slag mot huvudet och ansiktet. Dessutom gör rätten bedömningen att pojken haft skälig anledning att misstänka att flickan var under 15 år. Därför döms han för våldtäkt mot barn.

Med hänsyn till gärningsmannens ålder dömer rätten honom till 180 timmars samhällstjänst med skyddstillsyn. Om sluten ungdomsvård i stället hade valts som påföljd skulle sluten ungdomsvård 5 månader ha dömts ut.

2015-06-24-Sundsvall-TR-B-1018-15-Dom-1