Jimmy Smedberg, Borås

Jimmy Smedberg Forskolepedofilen Boras 2718280

Jimmy Smedberg – Nu känd som förskolepedofilen från Borås

Namn: Jimmy Patrik Smedberg
Personnummer: 19841116-5551
Adress: Första Villagatan 14 lgh 1002, 504 53 Borås

Dömd för: Grovt sexuellt övergrepp mot barn, Grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, Sexuellt ofredande & Försök till grovt sexuellt övergrepp mot barn
Straff: 2 års fängelse

Mannen i 30­-årsåldern förmådde ett barn att röra vid hans kön. Mannen ska också ha dragit ner byxorna på en liten flicka och sedan fotograferat hennes nakna rumpa samt tagit bilder med fokus på underlivet. Han ska sedan ha blottat sig för flickan. Den fjärde och sista åtalspunkten stannar vid försöksstadiet då han försökt att få ytterligare ett barn att röra vid hans kön. I september åtalades mannen för grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och försök till grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Missbrukat förtroendet

Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen utnyttjat sin ställning och missbrukat ett särskilt förtroende. Barnen som mannen utsatte för övergreppen är mellan tre och fem år gamla. Brotten skedde mellan juli och november i samband med att han haft en praktikantanställning på en förskola i Borås. Mannen fick vara ensam med barnen vissa tider.

Domen

Mannen nekar till brott, han har dock medgett att han tagit bilder på ett av barnen. I dag kom domen mot den tidigare förskolepraktikanten. Han döms till två års fängelse för samtliga åtalspunkter. Tingsrätten skriver i domen att barnens föräldrar gett trovärdiga intryck. De skriver också att ”det uteslutet att de tre barnen ungefär samtidigt skulle lämna uppgifter av det slag som framkommit”. Mannen i 30­årsåldern har som sagt erkänt att ha tagit bilder på ett av barnen och tingsrätten skriver att hans erkännande stöds av bevisningen i form av fotografier. I domen konstaterar man att ”övergreppen skett i en miljö där barnen är särskilt utsatta och att såväl de som deras föräldrar har haft anledning att förvänta sig att barnen där ska vara skyddade från sådana övergrepp

Relaterade

1-BORAS-TINGSRATT-Norra-enheten.-DOM-2014-12-08-meddelad-i-Boras-5538068