Juan Yones, Asylsökande

24-årige Juan Yones som bodde på Lundegårds flyktingmottagning förra vintern döms till en månads fängelse sedan han misshandlat en kvinnlig anställd från Migrationsverket på Lundegårds camping på Öland.

kvinnan från Migrationsverket på Öland för att ta emot en busslast asylsökande, som skulle komma från ett boende i Örebro. Hon hade i förväg fått höra att Juan Yones var våldsam av sig så hon började med att visa honom vart han skulle bo.

När han fick se att han skulle dela bostad med flera andra män blev han arg och krävde ett eget boende tillsammans med en vän. Det fick han inte och då kvinnan gick därifrån följde Juan Yones efter, skrek könsord på arabiska och angrep henne.

Ett första slag mot kvinnans bakhuvud missade då hon lyckades ducka. Juan Yones utdelade då en spark som träffade kvinnans ena lår. Attacken upphörde då annan personal ingrep och fick undan Juan Yones.

24-årige Juan Yones har dömts för brott i Sverige två gånger tidigare.

Kammaråklagare Hans Ranholm yrkade inte
på att mannen skulle utvisas vid fällande dom.

Kalmar tingsrätt dömer:

  • Juan Yones, 880761, Paviljongvägen 27, Sundsvall. Medborgare i Syrien. Tolkbehov på kurmanji. Till fängelse 1 månad för våld mot tjänsteman.
  • Mål nr B 442-12

Relaterade