Mats Erik Öhgren

Mats Erik Öhgren döms till nio år i fängelse för hundratals barnvåldtäkter
Åklagaren hade krävt hårdare straff – ska överväga om hon överklagar till hovrätten.

Mannen anses vara skyldig till att ha begått våldtäkter mot flera barn under många års tid. Åklagaren yrkade på 14 års fängelse och hon grundade sitt yrkande på att det är väldigt många övergrepp som utförts och att det är tre barn inblandade.

– Jag anser att straffvärdet är 14 år. Tingsrätten tyckte annorlunda, säger åklagare Carina Gustafsson.

Rättegången var omfattande och hölls bakom stängda dörrar. Mannens relation till barnen har inte avslöjats, men det är uppenbart att mannen haft möjlighet att begå övergreppen under många års tid.

I polisförhören nekade han till alla anklagelser men när rättegången inleddes erkände han våldtäkter mot två av de tre barnen, men nekade alltjämt till flertalet av övergreppen.

– Jag får fundera över om jag ska överklaga eller inte, jag behöver också rådgöra med offrens juridiska ombud, säger åklagaren.

Mannen döms för grov våldtäkt under mer än tio års tid mot sammanlagt tre barn. Utöver fängelsedomen ska han också betala skadestånd till de tre offren på sammanlagt nästan en miljon kronor.

Den fällde mannen har en gång tidigare dömts för liknande brott. 1993 fick han ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig.

Det är inte känt hur den nu fällde mannen och hans advokat ställer sig till domen.

Relaterade