Michael Bergdahl, Umeå

1691076586517 7894022 1024x546 1

Namn: Sten Michael Reza Bergdahl, Bytt namn till Michael Kashanifar
Personnummer: 19900405-0671
Adress: Äppelvägen 28 A904 36 Umeå

Dömd för: Våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till köp av sexuell handling av barn, sexuellt ofredande, barnpornografibrott
Straff: 2 år och 2 månader

Det handlar om, vad man vet, 5 flickor i åldern 13-15 år som han haft kontakt med och sexuellt utnyttjat, ofredat och erbjudit cigaretter mot oralsex.

Den första flickan berättar hur hon kände sig tvungen att träffa honom då hon tyckte de var bättre att hon träffade honom än att någon annan skulle ”falla offer” för honom. Hon ska också blivit övertalad att skicka nakenbilder på sig själv vilket hon egentligen inte ville. Dom träffades i Michaels lägenhet och flickan utförde oralsex. Ryktet spred sig på skolan vilket medförde att hon utsattes för nedsättande kommentarer och oönskade inviter från pojkar.

Den andra flickan berättar att Michael lade till henne på facebook och snabbt började skriva konstiga saker som att hon skulle komma hem till honom och ”suga av honom”, och att hon kunde få pengar för det, men att hon sade ifrån och förklarade för honom att hon bara var 13 år gammal. Han ska även ha skickat nakenbilder på sig själv och SMS där han beskrivit hur han skulle tillfredsställa henne sexuellt vilket gjorde henne äcklad.

Den tredje flickan, också kontaktad via facebook berättar hur hon upplevde hans kontakter som obehagliga eftersom han hela tiden anspelade på sex, och att hon blockerade honom men kontaktade henne igen under ett annat namn. Han ska även här ha berättat vad han ville göra med henne sexuellt, vilket hon inte tyckte var roligt att höra.

Den fjärde flickan beskriver kontakten med Michael som övriga offer, men säger att han ska hotat att göra hennes kamrater illa om hon inte skickade en nakenbild inom en viss tid. Hon upplevde såklart obehag och kände sig tvungen att skicka en bild då hon var orolig för sina kompisar.

Vid husrannsakan hittar Polisen ett par röda kalsonger där man säkrat DNA-spår i form av en blandning av kroppsvätskor från honom och första flickan. Michael ska ha svarat att Polismyndigheten i Umeå, som ansvarat för husrannsakan, måste ha arrangerat bevisningen eftersom han inte äger ett par röda kalsonger och inte ska ha haft något sexuellt umgänge med flickan.
Han skyller även bort sig och förklarar att han ofta lägger ifrån sig sin mobiltelefon när han dagligen träffar ett 30-tal andra personer i en umgängeslokal i Umeå, och att telefonen då är tillgänglig för vem som helst i lokalen. Det komiska i detta är att en IT-specialist på Polisen förklarar att Michaels mobiltelefon var låst både med en pinkod och ett grafiskt lösenord som behövde anges efter skärmen slocknade. Han säger också att han inte haft vetskap om någon av flickornas verkliga ålder, trots att det står tydligt på facebook.

michael-reza-bergdahl-B2087-13