Nu kräver Mohammed, 27, asyl och bidrag i Sverige

Den 27-årige asylsökaren Mohammed från Syrien står just nu åtalad vid Mora tingsrätt efter att ha sexattackerat inte mindre än 21 kvinnor och flickor sedan han kom till Sverige i september i år. Hans yngsta offer blev en fyrårig flicka på en badplats i Rättvik. Nu vill Mohammed ha asyl i Sverige – något som han med stor sannolikhet kommer beviljas eftersom alla syrier ska beviljas permanent uppehållstillstånd i Sverige enligt en överenskommelse mellan den förra regeringen och Miljöpartiet.
Mohammed kom till Sverige illegalt i slutet av sommaren och lämnade in sin asylansökan till Migrationsverket den 29 september. Han säger att han kommer från Syrien och att han vill ha uppehållstillstånd i Sverige eftersom han utsatts för ”rån, plundringar och krig” i sitt hemland.

Han placerades på asylboendet Fyra hästar i Rättvik – ett boende som öppnade förra vintern trots kraftfulla protester från Rättviksborna. Bakom asylboendet står hotellägaren och den nyblivna asylentreprenören Margareta Asplund som bytte bransch till asylindustrin och tecknade ett lukrativt avtal med Migrationsverket.

Mohammed har därefter under oktober månad sexofredat inte mindre än 21 olika kvinnor och flickor i Rättvik – det yngsta offret en fyra år gammal flicka. Han tafsade på och försökte kyssa den fyråriga flickan medan hon var ute och och gick med sin pappa, men pappan ingrep och avvärjde övergreppet, står det att läsa i polisförhöret som Vid ett annat tillfälle följde han efter en ung mamma som precis lämnat sin dotter på dagis. Mohammed stoppade mamman och frågade henne om han fick köpa hennes dotter.

– Du vet vad en man behöver, sade han till mamman.

Vid ett tredje tillfälle stoppade Mohammed två trettonåriga flickor på gatan och förklarade för dem att ”I want to fuck you”. De två flickorna flydde från platsen och sökte skydd i en trappuppgång.

Mohammed har under hösten setts stryka omkring både utanför dagiset, där mamman lämnade sin dotter, och den närbelägna grundskolan i jakt på unga flickor. Förutom de fem nämnda flickorna och kvinnorna har han ofredat ytterligare 16 andra flickor och kvinnor i olika åldrar – den äldsta en 69 år gammal kvinna som var ute och gick med sin hund.

Den 28 oktober greps Mohammed av polisen och han åtalas just nu för flera fall av ofredande och sexuellt ofredande. När han döms får han förmodligen trots det stanna i Sverige eftersom den förra regeringen gjorde en ”migrationspolitisk uppgörelse” med Miljöpartiet om att bevilja alla syrier som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd i landet. Uppgörelsen slöts, enligt förre statsministern Fredrik Reinfeldt, i syfte att straffa de väljare som valde att rösta på Sverigedemokraterna.