Zoran Sentevski, Göteborg

Namn: Zoran Sentevski

Dömd för: Grov kvinnofridskränkning
Straff: Fängelse 10 månader

43-åriga Zoran Sentevski dömdes 2009 till 10 månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning. Enligt tingsrätten har Zoran vid flertalet tillfällen utsatt sin hustru för våld.

Den första misshandeln ägde enligt domen rum under hösten 2004. Det var efter att hustrun kommit hem och luktat rök som Zoran slog henne med knuten näve i ansiktet. Efter denna händelse följer en rad olika tillfällen av våldshandlingar då Zoran bland annat slagit henne i ansiktet, dragit henne i håret och tagit strupgrepp om hennes hals.

Förutom den fysiska misshandeln så har Zoran även kontrollerat hennes mobiltelefon, klockat hennes tid från arbetet till hemmet, anklagat henne för otrohet och uppsökt henne på arbetet. Parets gemensamma barn har dessutom bevittnat flera av våldshandlingarna som Zoran utsatt sin hustru för.

Göteborgs tingsrätt fann att hustruns detaljerade berättelse var tillförlitlig och dömde därför Zoran till 10 månaders fängelse.

zoran-sentevski-B3495-08_dom_compressed