man från Eritrea dömdes tidigare i månaden för misshandel | Kriminellt

En 40-årig muslimsk man från Eritrea dömdes tidigare i månaden för misshandel och olaga hot sedan han gett sig på sin tidigare fru eftersom hon hade ett kors på sig.

Kors Muslim

Händelsen inträffade i Skaraborg i mars i år. Det skilda paret umgicks tillsammans med sina två gemensamma barn hemma hos den 33-åriga kvinnan.

Mannen reagerade på att hans tidigare hustru bar ett halsband med ett kors och sade åt henne att ta av sig det. Men kvinnan, som är troende kristen, stod på sig och vägrade att lyda uppmaningen.

Den 40-årige muslimen slet då tag i håret på henne. Han dunkade hennes huvud mot spisen så hårt att spisen gick sönder. När hon låg ned på golvet fortsatte han att slå henne med knuten näve och hotade att döda henne.

40-åringen kastade även ett glas på före detta frun, som krossades, och hon skar upp händerna på glas­skärvorna när hon låg på golvet. I samband med misshandeln slet han dessutom av henne halsbandet.

Polis larmades och kunde gripa den aggressive eritreanen. Vid gripandet hittades halsbandet med korset i 40-åringens ficka.

Trots den brutala misshandeln slapp 40-åringen fängelse. Istället dömdes han till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst.

Eritreanen är inte svensk medborgare, men får trots det stanna i Sverige efter avtjänat straff.