Max Eliud Rödén

Adress: Lasarettsvägen 9 lgh 1702461 52 Trollhättan
personnummber: 19900605-3491

Max Eliud Rödén, född i Kenya 1990 kom till Sverige i april 1998 med sin mamma. Det dröjde inte länge innan den första sexdomen kom. Redan 17 juli 2005 dömdes han för försök till våldtäkt. Då dömdes han även för stöld och brott mot knivlagen till skyddstillsyn. Max Eliud har sedan spätt på sitt kriminella CV.

Kenyanen ringde på julaftonskvällen på hos den 92-åriga damen under förespegling att han ville sälja något till henne. Väl inne förgrep han sig på den gamla damen. Han hotade dessutom, när han lämnade bostaden, att han skulle döda henne om hon anmälde. Efter cirka 60 minuter kommer han tillbaka och våldtar 92-åringen en gång till.

Brotten uppdagades vid halvelva-tiden på kvällen då barnen kom för att hämta sin mamma för midnattsmässan. Våldtäkterna skedde någon gång mellan klockan 18:00 och 22:30.

– Han ringde på och utgav sig för att han skulle sälja något hos den här damen, och i samband med det gav han sig på henne, säger Lars Johansson, kommissarie på länskriminalpolisen i Västra Götaland, till expressen.se.

Max Eliud Rödén sitter nu häktad, och är även misstänkt för överfallsvåldtäkten i Bomhus, Gävle, den 23 november förra året. Rödén, hemmahörande i Ludvika i Dalarna, sitter häktad i Skövdes polishus. Kvinnan i Bomhus, som är i 40-årsåldern, överfölls av Kenyanen då hon var på väg hem.

Kenyanen tvingade sig även in i hennes hem där han våldtog henne på nytt. Kenyanen kunde gripas först efter att han misstänks ha våldtagit den 92-åriga damen under julafton.

Kan ha våldtagit en tredje kvinna
Gävlepolisen har skött sin utredningen mycket illa och kenyanen misstänks ha kunnat fullborda ytterligare en våldtäkt innan han togs av polis. En våldtäkt som hade kunnat förhindras om klåparen till förundersökningsledare, kammaråklagare Krister Frykman, hade fattade beslut om att spåra den misstänktes mobiltelefon. Men se det gjorde han inte, det brydde han sig inte om alls.

Frykman uppger att ”man i stället lyckats lokalisera 23-åringen till Västra Götaland genom dennes bankomatuttag. Den 27 december häktades 23-åringen vid Skaraborgs tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för båda våldtäkterna, och även våldtäktsförsök och övergrepp i rättssak för fallet med 92-åringen”,

Download4
2014-03-28-Skaraborg-TR-B-4483-13-Dom_compressed