Tortyrvåldtäkt med cigarettbränning i Örebro

Orebro Gruppvaldtakt 0

En 22-årig man från Afrika och en 19-åring från arabvärlden dömdes idag för en grov våldtäkt mot en kvinna i Örebro. Kvinnan våldtogs flera gånger om och blev sedan misshandlad och bränd med en cigarett när hon försökte fly från bostaden ut genom ett fönster.

Gruppvåldtäkten begicks i kvinnans lägenhet i Örebro den 10 juli 2016.

Idag föll domen mot de två våldtäktsmännen, som bland annat misshandlade kvinnan i samband med våldtäkten och brände henne med en cigarett när hon försökte fly.

Ett vittne berättade att hon hört en kvinna skrika från lägenheten: ”Jag vill inte göra det”.

Den dömde 22-åringen, vars föräldrar kommer från Somalia respektive Etiopien, har hunnit bli svensk medborgare och kan därför inte utvisas. 19-åringen är medborgare i arablandet Libanon, men åklagaren yrkade inte att han ska utvisas.

Enligt domen som vi tagit del av förekommer afrikanen i belastningsregistret under fem avsnitt. Han dömdes den 23 januari 2014 för misshandel, olaga hot, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Den 19-årige araben döms till två års fängelse för grov våldtäkt. 22-åringen döms till fyra år och tre månaders fängelse för grov våldtäkt och misshandel.

Båda ska tillsammans betala 170.000 kronor i skadestånd till kvinnan.