Elin Krantz mordet

Elin Krantz, 27, steg av spårvagnen på Hisingen sent på natten 26 september, 2010. Sedan försvann hon spårlöst. Två dagar senare hittades hennes kropp i Länsmansgården. Hon hade blivit mördad. Misstankarna riktades snart mot 23-årige Ephrem Tadele Yohannes, som är etiopisk medborgare.

elin_krantz-2277025

Ephrem Tadele Yohannes dömdes till 16 års fängelse. Han dödade Elin Krantz efter att hon hade stigit av en spårvagn.

23-årige Ephrem Tadele Yohannes döms till 16 års fängelse och utvisning.

Åklagaren har yrkat på livstids fängelse.

– Det finns inget utrymme för en annan rubricering än mord. Han har tagit livet av Elin, menar jag, för att dölja ett annat brott nämligen våldtäkten som ägt rum precis innan dödandet, sa åklagaren Stina Lundqvist under slutpläderingen.

Spårvagnsföraren vittnade i rätten om att Yohannes klev av sekunden efter Elin och hur han i lugn takt följde efter henne. Övervakningsbilder inne från spårvagnen visar också att Yohannes flera gånger försökte söka kontakt med henne.

Kort efteråt ringde mobilen hemma hos en av Elins kompisar för tredje gången. Han svarade inte eftersom han låg och sov. När han lyssnade av svararen hörde han en kvinna skrika ”nej!” upprepade gånger.