Knuffade en kille framför tåget

Bffab5ee 59b9 44b4 93eb 0a5b733f6624 8725796 1024x575 1

Maache, Walid  greps den 1 juni efter att polisen gått ut med en bild på den misstänkte. Mannen åtalas nu för dådet och i samband med åtalet offentliggjordes förundersökningsprotokollet. Där framkommer att mannen inte vill svara på nästan några frågor i förhör.

När övervakningsfilmen som fångat händelsen visas för den misstänkte tittar han inte. På frågan om varför han valde just den person som han misstänks ha knuffat, svarar Maache, Walid ”Jag pratar inte om det”.

När förhörsledaren informerar den misstänkte om vem den knuffade personen är svarar 34-åringen att han ”inte vill höra det”.

Såg maken flyga över perrongkanten

Mannen som knuffades framför tåget är nu 24 år gammal. Han hade pluggat hela dagen inför en tenta tillsammans med sin fru. Frun blev vittne till händelsen då de tillsammans väntade på tunnelbanan vid T-centralen.

Hon berättar i förhör att hon såg hur en man knuffade maken hårt med handflatorna och hur maken flög över perrongkanten.

Efteråt ska gärningsmannen ha gått därifrån för att sedan börja springa.