Edgar Iradukunda & Joel Rwabuhungu, Örnsköldsvik

Namn: Edgar Iradukunda
Personnummer: 19920106-2172
Adress: Kohagsgatan 118 lgh 1102, 561 49 Huskvarna
Medborgare i Burundi

Dömd för: Barnpornografibrott, Utnyttjande av barn för sexuell posering
Straff: Villkorlig dom

Namn: Joel Rwabuhungu
Personnummer: 19920619-7213
Adress: Torsvägen 3 E lgh 1202, 891 37 Örnsköldsvik
Medborgare i Demokratiska Republiken Kongo

Dömd för: Sexuellt tvång
Straff: Villkorlig dom, Dagsböter 80 å 50 kr

Flickan, Edgar Iradukunda, Joel Rwabuhungu, Ayshaha Kifra, James Otim är bekanta med varandra. Den 2 mars 2012 var de alla, tillsammans med ett 20-tal andra personer, på fest. Festen, som hölls i en hyrd lokal, avbröts sedan grannarna klagat och vissa av festdeltagarna, bl. a de ovan nämnda, gick vidare till en annan fest.

Flickan har berättat att hon den aktuella kvällen hade druckit en cider och en klunk sprit, men inte var nämnvärt berusad. Under promenaden till Valhallavägen kände att hon inte hade någon balans i benen. Hon förstod inte då att hon hade fått en insulinkänning och att hennes blodsocker var lågt. Hon har diabetes sedan flera år, men när blodsockernivån sjunker väldigt hastigt hinner hon inte alltid förstå att hon fått en insulinkänning. Personer som inte känner henne kan tro att hon är berusad när hon får en känning eftersom hon får problem med balansen, ser suddigt och kan verka frånvarande.

Hon och James Otim pussades i soffan, sedan somnade hon igen och vaknade av att Edgar Iradukunda och Joel Rwabuhungu ”höll på med henne” i soffan. De tafsade på henne och ledde henne sedan in i Edgar Iradukundas rum. Hon hade känningar av det låga blodsockret och ”var helt borta”. När de kom in i Edgar Iradukundas rum minns hon att hon låg på hans säng, att Edgar Iradukunda stod på vänster sida och att Joel Rwabuhungu var på hennes högra sida förmodligen i sängen eftersom sängen stod mot väggen. De drog av henne byxor och trosor och hon minns att någon höll fast hennes ben för att hon sprattlade med dem, men hon minns inte vem. Hon var inte medveten om att det togs någon bild av henne men fick veta detta senare från Polisen. Hon minns svagt att de försökte genomföra samlag, men minns inget närmare om detta, dom tog även på hennes underliv och bröst.