14-årig flicka i Sala utsattes för ett våldtäktsförsök | Kriminellt

En 14-årig flicka i Sala utsattes för ett våldtäktsförsök när hon var på väg hem. Fyra män överföll henne och försökte slita av henne kläderna

Enligt polisen utspelade sig händelsen vid Stadsparken 20.45-tiden på tisdagskvällen. Hon hade just klivit av en buss och var på väg hem när hon överrumplades av fyra män i 25-årsåldern, varav två försökte slita av henne kläderna.

Flydde mot Ekebyskolan

En av männen ska sedan ha backat och stoppat de andra, varpå 14-åringen kunde ta sig loss och fly. Männen sprang sedan från platsen i riktning mot Ekebyskolan – alltså inte mot Stadshotellet, något som tidigare uppgetts i flera medier.

En anmälan om försök till våldtäkt har gjorts och ett första förhör har hållits men flickan. Hon ska inte ha fått några fysiska skador i samband med händelsen. Polisen har fått in ett vagt signalement, men flickan kommer att förhöras ytterligare under torsdagen.

– Vi behöver få fram ett bättre signalement bland annat, säger Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef i Sala.

I och med att flickan är under 15 år är det polisens grupp för brott i nära relationer, BINR, i Västerås som har hand om fallet.

Vittnen har hörts

Under onsdagen har polisen förhört vittnen som ska ha gjort iakttagelser i närheten av Stadsparken – men man uppmanar fler som sett något i samband med händelsen att höra av sig.

– Vi behöver få allmänhetens hjälp. Har man sett något är det bra att man hör av sig till oss, säger Christian Galante, LKC-befäl hos polisen.