Andreas Engström, Lysekil

1690368023059-2806105

Martin Andreas Engström, född 1983, dömdes i juni 2008 till fängelse i 3 år för våldtäkt.

Adress: Almgatan 5 lgh 1001453 37 Lysekil

Andreas våldtog en äldre kvinna, vars dotter han var bekant med. Mannen säger att han var så berusad att han bara har vaga minnesbilder från den aktuella kvällen. Han säger sig inte minnas att han varit inne hos den äldre kvinnan.

Andreas friades i tingsrätten men hovrätten ställer tilltro till kvinnans berättelse. DNA-prov, vilka inte fanns tillgängliga under tingsrättsförhandlingarna, togs upp när ärendet prövades i hovrätten. Dessa visade, visserligen med lägre sannolikhetsgrad, att kvinnans DNA funnits på Andreas Engströms kalsonger.

Den lägre sannolikhetsgraden sägs förklaras av hur provet analyserats.

Relaterade