Läkaren Suheil Lahdo klämde 23-årig patient på brösten

1618836508008 1

En läkare som varit verksam på Kärnsjukhuset i Skövde åtalas för att ha sexofredat en av sina patienter. Läkaren,uppges även ha ofredat flera av sina kvinnliga kollegor.

Det är förra sommaren som Kärnsjukhuset i Skövde satsar på det så kallade ”kompetensregnet” från tredje världen genom att anställa Mohamed, 38,

Personalen på sjukhuset uppfattar direkt Mohamed som närgången och obehaglig. Två anställda, en sjuksköterska och en undersköterska, kommer senare i polisförhör vittna om hur han är intresserad av yngre kvinnor och att han tafsat en av sköterskorna på rumpan.

Läkaren får även en tillsägelse efter att ha misskött sitt arbete. Enligt såväl kollegorna som hans chef kan han heller inte svenska särskilt bra, så varken de eller patienterna förstår alla gånger vad han säger. Trots det får han arbeta kvar som läkare.

Kvällen den 20 december 2015 söker 23-åriga Anna akut vård på Kärn­sjukhuset i Skövde. ”Hon mådde mycket dåligt. Hon hade spytt, hade huvudvärk, var illamående och kunde inte vistas i ljus”, står att läsa i en handling från domstolen

Läkaren som ska ta hand om henne är Suheil. Men istället för att intressera sig för den 23-åriga kvinnans allmäntillstånd, det visar sig senare att hon har hjärnhinne­inflammation, ägnar läkaren den mesta av tiden åt hennes bröst.

Enligt det åtal som nu väckts mot honom drar läkaren upp BH:n på sin patient och börjar klämma henne på brösten. Han nyper i hennes bröstvårtor och frågar om hon blir ”stimulerad” samtidigt som han berättar hur fina han tycker att brösten är.

Anna blir rädd, förklarar att det inte är något fel på hennes bröst och försöker dra ned BH:n, men läkaren drar upp den igen. Till slut böjer han sig fram och slickar och pussar på brösten.

Blir trodd direkt
När Suheil efter ett tag lämnar undersöknings­rummet är Anna ”jätterädd” och vet inte vad hon ska göra. Hon vill trycka på larmknappen, men vågar inte eftersom hon är rädd att invandrar­läkaren då kommer vara den som svarar på larmet.

”Som tur är” kommer ganska snart en sjuk­sköterska in på rummet och Anna berättar då vad hon utsatts för. Sjuksköterskan vet mycket väl hur Mohamed är mot henne och hennes kollegor och tvivlar inte en sekund på att Anna talar sanning. Den 38-årige läkaren skickas hem och stängs därefter av från sitt arbete.

Igår väcktes åtal mot den nu 39-årige läkaren där han står åtalad för sexuellt ofredande.

Mohamed, som kom till Sverige i augusti 2008, är inte svensk medborgare och har inte en svensk läkarutbildning. Han fick sin läkar­legitimation 2012, efter att ha bott i Sverige i bara fyra år.

– Vi har gjort en prövning av hans utbildning som kommer från utanför EU, förklarar en handläggare på Socialstyrelsen

Orebro_TR_B_1129-18_Dom_2018-05-09-9437763