Heman Mohammadamini

321492261_1248555609060504_3326311881964132830_n

Våldtäkterna som nu blivit uppklarade skedde i Borås i slutet av mars och slutet av maj i år. De två invandrarna Ghasem, 27, och Heman, 21, dömdes den 16 augusti av Borås tingsrätt för den grova våldtäkten av en 17-årig flicka där hon slitits ner på en madrass av de två invandrarna och blivit fasthållen. När polisen gick igenom Hemans mobil upptäcktes även ett annat våldtäktsfall. I en SMS-konversation med en ung kvinna en månad tidigare skall han ha tagit på sig och försökte ursäkta ett sexuellt övergrepp. Kvinnan han skrev till kontaktades av polisen som började utreda fallet i samband med den pågående gruppvåldtäktsutredningen. Det visade sig att hon inte anmält händelsen eftersom hon inte ansåg att hon skulle bli trodd.

Iranska invandrare möter upp den unga flickan

Den 17-åriga flickan lärde känna den 10 år äldre Ghasem Mohammadpour under våren 2019 genom bekanta, de träffades ett par gånger och hade viss kontakt via sociala medier. Flickan menade att hon bara var vän med Ghasem men hans syn på flickan var en annan. Han såg henne som en ”hora” som sannolikt ”låg runt en massa” eftersom hon ville ha kontakt med honom. Den 29 maj stämde Ghasem och flickan träff i Alingsås. Med sig hade han Heman Mohammadamini, 21, som likt honom själv kom från Iran. Tillsammans åkte de tre sedan hem till Hemans lägenhet i Borås efter att ha lånat med sig en vattenpipa. Men invandrarna hade andra planer än att bara umgås med den naiva flickan.

Brutal gruppvåldtäkt – ignorerar böner om att sluta

Flickan har uppgett att när hon behövt ladda sin mobil och satt sig ner på huk för att koppla in laddaren i ett vägguttag drog plötsligt Heman ner henne bakåt på den madrass som låg intill laddaren genom att ta tag i hennes axlar. Därefter satte han sig på hennes axlar med sina ben över hennes armar. Ghasem satte sig på hennes underkropp och flickan blev avklädd innan de båda invandrarna klädde av sig och därefter våldtog Ghasem henne vaginalt. Under tiden han våldtog henne kallade han henne för ”hora” och sade att hon var ”äcklig” och spottade på de ärr hon har på låret. Hon sade flera gånger ”nej” och bönade att de skulle låta henne vara genom att säga ”snälla sluta” och sade även “att de skulle förstöra hennes liv.” Men när hon sade dessa saker så triggade det bara männen som blev mer våldsamma mot henne så istället valde hon att vara tyst, vilket frustrerade dem. De båda invandrarna talade under våldtäkten med varandra på sitt eget språk men inte med henne. Under tiden som Ghasem våldtog henne satt Heman kvar på hennes axlar och höll fast flickan. Samtidigt försökte han att tvinga henne till att ge honom oralsex men hon knep ihop munnen och vägrade. Han försökte då bända upp hennes käke utan att lyckas. Flickan har i förhör beskrivit att hur hon än vände och vred sig hade hon hela tiden hans penis i ansiktet.

Våldtog oralt – men blev biten

När hon vid ett tillfälle försökte säga något till de båda våldtäktsmännen pressade han in sin penis i hennes mun och hon bet då honom. Han blev arg och reste på sig men skall inte ha blivit skadad av bettet. Ghasem fortsatte våldtäkten tills han fick utlösning över hennes mage och då reste även han på sig och klädde på sig. När förövarna sedan gick in i ett annat rum passade flickan på att lämna lägenheten. Hon hade kontakt med en väninna över Facetime och bad henne att kontakta polisen som ringde upp den chockade flickan. Samtalet spelades in och på inspelningen hörs hur flickan är mycket ledsen och uppriven. Hon uppger att hon blivit våldtagen av två män men kunde inte säga var hon befann sig eller ens deras namn. Polis lyckades ändå hitta henne och tog henne till polisstationen för ett förhör. Hon togs senare under natten till sjukhus för undersökning och säkrande av bevis. Polisen kunde sedan konstatera att de båda invandrarnas DNA kunde säkras på flickan i form av sperma från Ghasem och DNA från Heman. Efter våldtäkten hade flickan mycket ont i underlivet och hade bitmärken på både bröstet och halsen.

Boras-TR-B-1883-19-Aktbil-79-STAMNINGSANSOKAN-4241453-7425199