Max Eliud Rödén våldtog 92 åring

max-eliud-roden-300x160-3796874

Max Eliud Rödén, född i Kenya 1990 kom till Sverige i april 1998 med sin mamma. Det dröjde inte länge innan den första sexdomen kom. Redan 17 juli 2005 dömdes han för försök till våldtäkt. Då dömdes han även för stöld och brott mot knivlagen till skyddstillsyn. Max Eliud har sedan spätt på sitt kriminella CV.

Kenyanen ringde på julaftonskvällen på hos den 92-åriga damen under förespegling att han ville sälja något till henne. Väl inne förgrep han sig på den gamla damen. Han hotade dessutom, när han lämnade bostaden, att han skulle döda henne om hon anmälde. Efter cirka 60 minuter kommer han tillbaka och våldtar 92-åringen en gång till.

Brotten uppdagades vid halvelva-tiden på kvällen då barnen kom för att hämta sin mamma för midnattsmässan. Våldtäkterna skedde någon gång mellan klockan 18:00 och 22:30.

– Han ringde på och utgav sig för att han skulle sälja något hos den här damen, och i samband med det gav han sig på henne, säger Lars Johansson, kommissarie på länskriminalpolisen i Västra Götaland, till expressen.se.

Max Eliud Rödén sitter nu häktad, och är även misstänkt för överfallsvåldtäkten i Bomhus, Gävle, den 23 november förra året. Rödén, hemmahörande i Ludvika i Dalarna, sitter häktad i Skövdes polishus. Kvinnan i Bomhus, som är i 40-årsåldern, överfölls av Kenyanen då hon var på väg hem.

Kenyanen tvingade sig även in i hennes hem där han våldtog henne på nytt. Kenyanen kunde gripas först efter att han misstänks ha våldtagit den 92-åriga damen under julafton.

Kan ha våldtagit en tredje kvinna
Gävlepolisen har skött sin utredningen mycket illa och kenyanen misstänks ha kunnat fullborda ytterligare en våldtäkt innan han togs av polis. En våldtäkt som hade kunnat förhindras om klåparen till förundersökningsledare, kammaråklagare Krister Frykman, hade fattade beslut om att spåra den misstänktes mobiltelefon. Men se det gjorde han inte, det brydde han sig inte om alls.

Frykman uppger att ”man i stället lyckats lokalisera 23-åringen till Västra Götaland genom dennes bankomatuttag. Den 27 december häktades 23-åringen vid Skaraborgs tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för båda våldtäkterna, och även våldtäktsförsök och övergrepp i rättssak för fallet med 92-åringen”, skriver gd.se.

Åtal ska vara väckt den 24 januari. Sverigesradio och SvD skriver bara en liten meningslös notis om saken.

Max Eliud Rödén finns med under minst åtta avsnitt i belastningsregistret. Vi presenterar hans fina CV nedan i ”bakvänd” ordning.

  • Avsnitt 1: Den 30 december 2011 dömdes han för snatteri till dagsböter 30 á 50 kronor. (Mål nr B 5177-12)
  • Avsnitt 2: Den 10 augusti 2011 för snatteri. (AM-98204-11-1)
  • Avsnitt 3: 2011 dömdes han för olaga hot (april), ofredande (april), hot mot tjänsteman (april) och narkotikabrott (april). Då dömdes denne fina entreprenör till samhällstjänst om 40 timmar samt skyddstillsyn – igen. (Mål nr B 6166-11)
  • Avsnitt 4: Narkotikabrott den 7 december. (AM-208640-10-1)
  • Avsnitt 5: Kom en dom i december för misshandel (november), snatteri vid två tillfällen (september och oktober), brott mot knivlagen (oktober) och narkotikabrott vid två tillfällen (september och oktober). (Mål nr B 18054-10)
  • Avsnitt 6: Snatteri den 22 mars 2010. (AM-26246-10-1)
  • Avsnitt 7: Under 2009 dömdes Kenyanen för narkotikabrott (juni), grovt rattfylleri och olovlig körning (augusti), snatteri (augusti), skadegörelse (november), stöld (november). För dessa brott dömdes han i Östersund tingsrätt till skyddstillsyn och övervakning. (Mål nr B 2260-09)
  • Avsnitt 8: Försök till våldtäkt 17 juli 2005. (Mål nr B 1835-05)

Ännu inte i avsnitten finns: Rödén är även misstänkt för olaga hot och utpressning sedan han i november hotat en 29-åringen inom familjen via SMS att han skall bränna ner hans hus. Detta mål ligger hos Falu tingsrätt. Kenyanen försökte även få offret att skriva över en bostad på en person som skall stå honom nära, enligt svd.se.

X-Misstankt-valdtakt-pa-92-aring-Skaraborg-Max-Eliud-Roden-B-4483-13-Stamningsansokan-9992288

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *