Masgina Gebreslase, Ludvika

B 2573 15 Omslag 300x160 2564085

Namn: Masgina Zeimkal Gebreslase
Person: 19920514-0370
Adress: Vasagatan 7 A lgh 1002
771 32 Ludvika

LUDVIKA Svenskt kvinna blev inlåst i en lägenhet, fasthållen och grovt gruppvåldtagen av eritreanska asylsökande. Bland annat penetrerades hon med fingrar i vagina och analöppning och blev slagen medvetslös med kastrull.

Kvinnan var berusad och väntade på en kompis i en trappnedgång när en dörr öppnades. Ett gäng män fanns i lägenheten. Hon blev inbjuden och gick in. Hon hade några cider med sig. Hon gick in och satte sig i soffan.

Det spelades hög musik och hon drack en cider. Hon kände ingen av de tilltalade då. De pratade dålig svengelska. Hon gick efter 20 minuter ut i köket för att ställa cidern på diskbänken. Solomon Sielay följde efter henne.

De gick in i köket. Han stängde köksdörren. Hon fick inte gå därifrån. Han höll fast henne därinne och han blev mer ivrig och våldsam. Han tryckte upp henne mot väggen mellan bordet och diskbänken. Han höll fast henne och pussade henne. Hon ville inte. Sedan satte han armen mot hennes hals och drog av henne trosorna.

Hon skrek på hjälp. Han lade ned henne på köksbordet. Hon gjorde motstånd så mycket hon kunde. Han fick ned henne på golvet. Solomon Sielay låg över henne. I det här skedet kom en annan man in. Solomon Sielay måste ha frågat om hjälp. Mannen satte sig på hennes ansikte.

Det kändes som många fingrar fördes in i henne. Hon bet den som satte på hennes ansikte i ena skinkan. Han reste då på sig. Det kom in andra människor i köket. Solomon Sielay släppte henne. Det kom två andra höll i henne.

När Solomon Sielay höll handen över hennes ansikte så bet hon honom i fingret. En skinnbit mellan fastnade mellan hennes tänder. Solomon Sielay slog henne i ansiktet. Männen lade något mörkt över hennes ansikte. Hon kände att något kom mot hennes hals. Det kändes som en kniv.

Flera fingrar fördes in i hennes underliv och det gjorde mycket ont. Hon vet inte hur många det var i köket då, men det var en man som satt på hennes ben medan två andra höll i. Någon av männen, troligen Solomon Sielay, genomförde ett samlag med henne. Hennes armband och halsband gick sänder.

Det kändes som fingrar och händer fanns överallt. Fingrar fördes in både i underlivet och i analöppningen. Det gjorde väldigt ont. Naglarna kändes. Hon hörde att männen skrattade och pratade på sitt språk. De verkade ha väldigt roligt.

Hon fick tag i någons hår och drog i det så att det lossnade. Hon slogs men till slut orkade hon inte. Hon kan inte säga hur länge det pågick, men för henne kändes det som en evighet. Hon skrek mest hela tiden och fruktade för sitt liv.

När Simon Amanuel kom in blev allting koas. Det blev bråk och han var jättearg. Han tog en kökskniv från köket. Det verkade som om han ville stoppa det som pågick. Alla bråkade sedan med knivar. Hon försökte hoppa ut genom köksfönstret men någon drog henne i håret så att hon ramlade baklänges.

Hon var panikslagen. Hon försökte ta sig ut genom ytterdörren men fick inte upp den. En kille kom från köket och slog henne med en stor kastrull i huvudet. Hon svimmade av och vaknade upp på golvet i vardagsrummet. Hon hoppade ut genom sidofönstret. Det var fortfarande bråk och liv i lägenheten.

Det fanns brinnande ljus på vardagsrumsbordet. Hon slängde ett ljus och försökte få dem att släppa fokus på henne. Två gånger försökte hon ta sig ut genom ytterdörren. Hon tog sig in till en granne som gömde henne medan männen letade efter henne utanför. Polisen kontaktades. 

Efteråt var hon väldigt öm och blödde lite hela tiden i underlivet. När hon fick mens så kunde hon inte föra in en tampong. Det gjorde ont när hon kissade.

Gärningsmännen:

 1. Hagos Tesfamichael Grazgel, 890512. För Underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt till Fängelse 10 månader.
  Åtal som den tilltalade frikänns från: Grov våldtäkt
  Advokatkostnad: 136 871 kr
 2. Sami Meneder Idris, 950207. Frias helt.
  Åtal som den tilltalade frikänns från: Grov våldtäkt och Underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt
  Advokatkostnad: 147 973 kr
 3. Filmon Kahsay, 930215. För Underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt till Fängelse 10 månader
  Åtal som den tilltalade frikänns från: Grov våldtäkt
  Advokatkostnad: 131 939 kr
 4. Tadyos Esak Kidane, 930610. För Underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt till Fängelse 10 månader
  Åtal som den tilltalade frikänns från: Grov våldtäkt
  Advokatkostnad: 118 527 kr
 5. Solomon Sielay, 940505. För Grov våldtäkt till Fängelse 5 år
  Solomon Sielay skall betala skadestånd till Sekretess A med 265 700 kr.
  Advokatkostnad: 249 578 kr
 6. Simon Amanuel, 960501. Frias helt.
  Åtal som den tilltalade frikänns från: Grov våldtäkt.
  Advokatkostnad: 138 928 kr
 7. Masgina Zeimkal Gebreslase, 920514. För Underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt till Fängelse 10 månader
  Åtal som den tilltalade frikänns från: Grov våldtäkt
  Advokatkostnad: 127 197 kr
 8. Samiel Merihsenay, 930508. För Underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt till Fängelse 10 månader.
  Åtal som den tilltalade frikänns från: Grov våldtäkt
  Advokatkostnad: 94 984 kr.

Totala advokatkostnader: 1 145 997 kr.

Alla åtta är medborgare i Eritrea men bosatta i Ludvika. De dömda asylsökarna är mellan 19 och 26 år. Tolk i tigrinja behövdes för samtliga. Vice chefsåklagare Gun-Britt Ström yrkade INTE på utvisning.

Kvinnan är av svenskt ursprung och i medelåldern.

2015-12-08-Falu-TR-B-2573-15-Dom-inkl-HR_compressed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *