David Bogislaus, Lund

Läkarstudenten David Bogislaus, född 1984, har dömts i både tingsrätt och hovrätt för våldtäkt mot barn till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. David Bogislaus utförde oralsex på en sovande pojke, och vad man kan utläsa av åklagarens överklagan till Högsta domstolen har det varit vid upprepade tillfällen.

Överklagan gällde/gäller endast påföljden och åklagaren vill att David Bogislaus döms till fängelse. Det är denna överklagan, inte någon dom, som finns att ladda ner här.
Straffvärdet för brottet han begått anses ligga på fängelse i 2 år.

Hovrätten sätter dock ner straffvärdet till fängelse i 1 år och 4 månader då mannen förmodligen inte skulle få läsa klart sina läkarstudier. Anledningen till att straffet blev skyddstillsyn är att David Bogislaus satt häktad i nära 2 och en halv månad.

Beslutet från Högskolans avskiljandenämnd blev att mannen får lov att fortsätta sin läkarutbildning, där en kurs i barn- och ungdomspsykiatri där man träffar unga, utsatta personer ingår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *