Yasiin Abdu & Adan Hillow, Stockholm

Namn: Yasiin Mohammed Abdu
Personnummer: 19950504-4736
Adress: Loviselundsvägen 27, 165 59 Hässelby
Medborgare i Somalia

Dömd för: Grov våldtäkt
Straff: Fängelse 2 år och 6 månader

Namn: Adan Mohamed Adan Hillow
Personnummer: 19921012-2272
Adress: Snapphanevägen 166 lgh 1202, 177 55 Järfälla
Medborgare i Somalia

Dömd för: Grov våldtäkt
Straff: Fängelse 3 år och 9 månader

Under kvällen drack kvinnan alkohol på en födelsedagsfest och blev berusad, vid 03:20 tiden tog hon och hennes man nattbussen hem från Stockholms innerstad. De råkade åka en hållplats för långt och fick därför gå lite längre hem. Hennes man gick lite före så när kvinnan kom till porten så hade den gått i lås, eftersom hon inte hade en nyckel så somnade hon till.

Hon berättar att hon vaknar upp i en okänd lägenhet med två mörkhyade män som höll fast henne och våldtog henne både vaginalt och oralt i omgångar. Hon berättar även hur männen var iskalla, råa och hotfulla och det kändes som att de hade gjort det förr.

Utvisning
Yasiin Abdu och Adan Hillow har gjort sig skyldiga till så allvarlig brottslighet att de enligt 8 kap. 8 § utlänningslagen (2005:716) får utvisas ur Sverige utan krav på att det ska föreligga en återfallsrisk. När en domstol överväger om en utlänning ska utvisas ska enligt 8 kap. 11 § utlänningslagen hänsyn tas till utlänningens anknytning till det svenska samhället. Yasiin Abdu har uppgett att han kom till Sverige i juli 2010 och att hans familj bor i Turkiet. Av yttrande från Migrationsverket framgår att Yasiin Abdu beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige den 18 februari 2011, att Migrationsverket då bedömt att det inte finns någon individuell hotbild mot Yasiin Abdu i Somalia och att han därmed inte riskerar skyddsgrundande behandling vid ett återvändande dit. Migrationsverket har bedömt att det inte föreligger något hinder mot att genomföra ett eventuellt utvisningsbeslut enligt 12 kap. 1-3 §§ utlänningslagen.

B5575-13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *