Fyra syriska ”flyktingar” dömdes för gruppvåldtäkten i Timrå – slipper utvisning

”Flyktingar” från Syrien dömdes idag för gruppvåldtäkt mot en man i Timrå. Alla fyra dömdes till långa fängelsestraff men slipper utvisning. Dom mot den femte personen kommer att meddelas senare.

”Flyktingarna” Saad Yahya Abdal Halem Affori (1986-06-26), Mohammed Al Hassan (1990-03-65), Myasar Albouch (1992-01-91) och Ragda Khatba (1990-10-85, kvinna) dömdes idag för gruppvåldtäkt mot en man i Timrå.

Sundsvalls Tidning:

Mannen har för polisen under förhör sagt att han var på väg mot busshållplatsen när en bil dök upp.

I bilden fanns två passagerare som hoppade ut och tvingade in honom i bilen.

ST:

Under bilfärden sjöng kidnapparna en sång som handlade om maffia och kidnappning. De sa också att de skulle döda mannen och att de bevakat honom i flera dagar.

Mannen blev misshandlad i bilen och fördes till olika platser i Timrå. De la band för hans ögon för att han inte skulle kunna se dem under den grova misshandeln.

När han försökte fly blev han fångad av kidnapparna och band fast honom med rep.

Kidnapparna frågade honom om koden till hans mobiltelefon men fick inte den. Då hotade de att skära av hans finger och började skära med kniv tills han gav upp.

ST:

Senare blev mannen våldtagen. Efter våldtäkten hällde gärningspersonerna någon slags vätska över honom och sa att de skulle elda upp honom. Men efter ytterligare en stund körde de i stället hem mannen med uppmaningar om att inte kontakta polisen. Om någon frågade vad som hänt skulle han inte säga att han blivit misshandlad utan svara att han varit med om en bilolycka.

Väl hemma kontaktade mannen ändå polisen. Och under utredningen har polisen bland annat beslagtagit bilder och film som visar övergreppen.

Sameer Mardini som stått åtalad ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan förhandlingen mot honom kan avslutas.

Sameer pekas ut som den som tagit initiativ till kidnappningen, misshandeln och våldtäkten.

Han påstår sig inte minnas något av händelsen och säger att han hör röster, mår psykiskt dåligt och kan inte tänka sig att han skulle ha gjort det han anklagas för.

  • Saad Yahya Abdal Halem Affori (860626), från Syrien, för grov misshandel, medhjälp till människorov och olaga hot.
  • Straff: Fängelse i fyra år och sex månader.
  • Mohammed Al Hassan (900365), medborgare i Syrien, för grov misshandel, människorov, medhjälp till grov våldtäkt och rån.
  • Straff: Fängelse i fem år och sex månader.
  • Myasar Albouch (920191), medborgare i Syrien, för grov misshandel, människorov, medhjälp till grov våldtäkt och rån.
  • Straff: Fängelse i fem år och sex månader.
  • Ragda Khatba (901085, kvinna), medborgare i Syrien, för grov misshandel, medhjälp till människorov och medhjälp till grov våldtäkt.
  • Straff: Fängelse i fyra år.
  • Ragda, Myasar, Mohammed och Saad ska tillsammans betala 205 350 kr i skadestånd till målsägande (offret).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *