Tre Afghaner gruppvåldtog 16-årig flicka – ”Håller du inte käften så dödar vi dig

Tre så kallade ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan döms för en grov våldtäkt mot en flicka på en privatfest i Härnösand under påskhelgen. Straffet blir fängelse, sluten ungdomsvård och utvisning.

De tre männen, som alla påstår sig vara födda år 1999, döms för att ha gruppvåldtagit en 16-årig flicka i centrala Härnösand den 16 april 2017. Polisen informerade vid gripandet om att våldtäkten ägt rum vid en fest i en lägenhet, skriver Sveriges Radio.

I polisförhör har flickan berättat om att hon tillsammans med två vänner följt med till en fest hos Noor. Klockan var mycket och de valde att lämna festen redan efter cirka en timme. Noor frågade flickan ifall hon ville stanna kvar och även sova över, men hon tackade nej.

Efter att hennes vänner gått valde flickan att stanna kvar för att ladda sin mobil. Efter bara några minuter hade hon fått tillräckligt mycket ström och gick då mot hallen för att lämna lägenheten. Noor hamnade då överraskande bakom henne och tog ett grepp om henne. Hon frågade honom ”vad håller du på med?”. Han drog sedan in henne till hans eget sovrum där de två andra flyktingbarnen, Bashir och Jafari, stod och väntade.

Bashir och Jafari hjälpte Noor att hålla fast henne och dra ned henne på sängen. Hon skrek i panik och gjorde så mycket motstånd hon orkade genom att sparka och slå mot dem. De slog då tillbaka på henne med knuten näve som träffade ovan ena ögonbrynet, vilket gjorde att hon började blöda. En av männen hämtade papper för att torka av blodet och sa samtidigt ”förlåt”.

Alla tre fortsatte sedan att genom våld hålla fast henne. Under tiden Noor försökte dra av henne kläderna höll en av dem fast henne och tryckte ned henne i sängen medan den andra höll för hennes mun. Noor förklarade följande för flickan under överfallet:

– Håller du inte käften så dödar vi dig!

Han lyckades dra av hennes byxor och efter det försökte alla tre dra av bodyn hon hade på sig. Noor drog sedan ner sina byxor och de andra slet bort flickans armar innan hon våldtogs.

Efteråt tog de upp hennes kläder och gav dem till henne. De sa förlåt efteråt men flickan var arg, upprörd och ledsen och skrek till alla tre att hon skulle anmäla dem.

– Vad är det för fel med dig? frågade en av afghanerna då.

När flickan öppnade ytterdörren kom plötsligt Bashir och Jafari och tog tag i henne. De höll fast henne, och sa att hon skulle komma in i lägenheten igen, eftersom hon hade glömt sin telefon i vardagsrummet. Hon kände dock snabbt efter att hon hade telefonen i jackfickan, slet sig lös och sprang från platsen.

Efter gruppvåldtäkten har flickan mått otroligt dåligt och hennes självskadebeteende har blivit värre. Hon hade ont i pannan under två veckor samt ont i underlivet ungefär en vecka. Hon har även haft svårt för att vara utomhus och känt sig rädd för okända killar.

Bashir har enligt domen i flertalet handlingar antecknats med födelsedatumet 21 mars 1999. Enligt Migrationsverket ska han enligt vad som finns antecknat i hans hemlandspass vara född den 19 november 1998. Bashir har vid tingsrättens huvudförhandling bekräftat att det senare angivna födelsedatumet, den 19 november 1998, är det riktiga.

”Även Noor förekommer under annat namn. Namnförbistringen i detta fall har lett till att Noor framstår som tidigare ostraffad trots att han är tidigare dömd”, står det i domen.

Ångermanlands tingsrätt ger afghanerna följande domar:

Bashir döms för grov våldtäkt och ringa narkotikabrott till två års fängelse.

Jafari döms för grov våldtäkt. Straffet blev 10 månaders ungdomsvård.

Noor döms för grov våldtäkt till 1 års sluten ungdomsvård.

Alla tre döms även till 10 års utvisning från Sverige. De ska tillsammans betala totalt 150.000 kronor i skadestånd till den våldtagna flickan.
MEDIAS BESKRIVNING Tre män döms för grov våldtäkt i Härnösand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *