Krogprofiler dömda för flera våldtäkter

Bardiya Pajouhi har dömts i Göteborgs tingsrätt för flera fall av grov våldtäkt, sexuellt tvång och ett fall av kränkande fotografering. De 9 kvinnorna var vid övergreppen 16-23 år gamla. Navid Atlassi åtalas dessutom för att tillsammans med den yngre mannen våldtagit två av kvinnorna.

En ung kvinna anmälde i mars 2016 att hon utsatts för våldtäkt i centrala Göteborg. Hon hade druckit alkohol och blivit bjuden på droger av Bardiya Pajouhi, som därefter utsatt kvinnan för en våldtäkt när hon befann sig en särskilt utsatt situation. Den misstänkte anhölls och är häktad sedan i mars.

Vid genomgång av Bardiya Pajouhi mobiltelefon påträffades en stor mängd bilder och filmsekvenser som visar unga kvinnor i olika typer av utsatta situationer. Genom filmer, bilder och förhör med identifierade kvinnor väcker nu åklagaren åtal mot mannen för ytterligare våldtäkter och sexuellt tvång som skett i Sverige. Filmsekvenser påträffades även som visar två utslagna kvinnor som våldtas i USA. Bardiya Pajouhi åtalas även för dessa brott.

– Jag anser att bilderna och filmsekvenserna visar att den misstänkte satt i system att utnyttja kvinnorna sexuellt när de blivit medvetslösa eller påverkats starkt av alkohol och droger som han bjudit dem på. Alla gärningar har sin upprinnelse genom krogbesök, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Jim Westerberg vid Göteborgs åklagarkammare.

I den misstänktes mobiltelefon hittades även bilder och filmsekvenser på två 16-åriga flickor, som blev bjudna på alkohol och droger av Bardiya Pajouhi och Navid Atlassi. Händelsen ägde rum i Göteborg i mars 2012. Navid Atlassi och Bardiya Pajouhi åtalas för grov våldtäkt.

– Efter tillslag hos Navid Atlassi i september 2016 säkrades flera datorer och mobiler där flickorna syns på en stor mängd bilder som var synnerligen integritetskränkande. Mannen är sedan tillslaget häktad, säger Jim Westerberg.

Bardiya Pajouhi döms för 2 grova våldtäkter tillsammans med Navid Atlassi samt 5 våldtäkter och 1 sexuellt tvång. Navid Atlassi döms för två grova våldtäkter tillsammans med Bardiya Pajouhi. Brotten ska ha ägt rum i Göteborg och Los Angeles, USA, mellan 2012 och 2016.

Dömda:

64060-4281331

Namn: Bardiya Coen Pajouhi
Personnummer: 19910818-5852
Adress: Fängelset

Dömd för: Grov våldtäkt, Våldtäkt, Sexuellt tvång, Kränkande fotografering
Straff: Fängelse 9 år


navids-8895100

Namn: Navid Atlassi
Personnummer: 19661027-2392
Adress: Fängelset

Dömd för: Grov våldtäkt, Ringa narkotikabrott
Straff: Fängelse 6 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *