Georges Alwan, Göteborg

364428565_978610730133577_7517590963877356523_n-2635625

Namn: Georges Elias Conny Lundmark Alwan
Personnummer: 19890810-4832
Adress: Såggatan 60 C lgh 1201, 414 67 Göteborg

Dömd för: Våldtäkt m.m (2015-03-31)
Straff: Fängelse 5 år och 6 månader


Under ett dygn attackerade en 25-årig man ett flertal slumpmässigt utvalda kvinnor i Göteborg, varav en även våldtogs.

Attackerna satte igång under natten mot den 9 december. I Linnéstaden överföll han en kaféanställd då hon skulle stänga lokalen. Bara tio minuter senare misstänker polisen att han fortsatte med en kvinna i Landala, där offret slogs ned brutalt i trapphuset.

Sedan tog mannen, Georges Lundmark Alwan, spårvagnen mot Majorna där han påträffade en kvinna som han började följa efter till bostaden. Då hon öppnade dörren till sin lägenhet gick han till attack och våldtog henne.

Sedan dröjde det till kvällen samma dag då han åter igen följde efter en kvinna hem. Denna gång fanns dock hennes pojkvän, polis till yrket, hemma. Pojkvännen avbröt överfallet och gärningsmannen flydde.

Inom loppet av en timme attackerade mannen sedan ytterligare en kvinna och rånade även en butik. Det hela avslutades med ett kidnappningsdrama då han tvingade med sig en man i 20-års åldern från en lägenhet. Offret togs till en lokal där de stannade hela natten. Efter några timmar lyckades den kidnappade dock fly.

Efter en stor polisinsats kunde mannen gripas på Östra sjukhuset där han sökt hjälp för psykiska problem.

För drygt två år sedan dömdes han i Göteborgs tingsrätt för tretton olika brott till skyddstillsyn. Han dömdes då för bland annat vapenbrott, dopingbrott samt hot- och våld mot tjänsteman.

Dessutom dömdes han senare samma år för övergrepp i rättssak när han försökte få en person att dra tillbaka en polisanmälan – men påföljden blev att den tidigare utdömda skyddstillsynen också skulle avse ”den nya brottsligheten”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *