Regen Ghebrmrim, Falköping

Pedpo5

REGEN Ghebrtnsa Ghebrmrim, 900111-8778,

Adress Wetterlinsgatan 23 J lgh 1103521 34 Falköping

Göta hovrätts har sagt sitt och det kommer få stora konsekvenser för kvinnors rätt till upprättelse Att överfalla och våldta en kvinna i hennes hem är inte tillräckligt för att utvisas till sitt hemland konstatera rätten

Med andra ord är det mer eller mindre fritt fram för sexbrottslingar att våldta kvinnor utan att riskera att utvisas genom att i tingsrätten hänvisa till domen b1344_16 från hovrätten.

Att våldta en kvinna ute är riskfritt med tanke på att överfalla och våldta en kvinna i hennes hem är inte tillräckligt för att utvisas
Att ägna sig åt olika sexuella trakasserier är absolut ingen stor sak

Konstatera att Kvinnor inte har något värde längre

REGEN Ghebrtnsa Ghebrmrim, som dömts för våldtäkt till 2,5 års fängelse kommer inte att utvisas till sitt hemland. Hovrätten anser inte att brottet är tillräckligt grovt i utlänningslagens mening.

REGEN Ghebrtnsa Ghebrmrim, hade överfallit kvinnan i sin bostad i Falköping och han kunde gripas efter att polis kallats till platsen av grannar som hört kvinnans skrik på hjälp. Mannen hade bland annat stoppat in sin hand i kvinnans underliv.

Mannen dömdes för våldtäkt till två och ett halvt års fängelse. Han skulle även betala drygt 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Mannen, som är från Eritrea, utvisades samtidigt från Sverige för en period om tio år.

Krävs mångårigt fängelsestraff
Domen överklagades till Göta hovrätt som nu upphäver beslutet om utvisning. Hovrätten konstaterar att en utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige endast får utvisas om han har begått ett ”synnerligen grovt brott” och det skulle ”medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet” att låta honom stanna här.

Gränsen för vad som ska anses som ett synnerligen grovt brott har i praxis vanligen ansetts gå ”vid brott för vilket utlänningen har dömts till ett mångårigt fängelsestraff”.

Permanent uppehållstillstånd
Mannen har beviljats permanent uppehållstillstånd som flykting av Migrationsverket, som uttalat att det föreligger hinder enligt utlänningslagen mot att verkställa ett beslut om utvisning av honom till Eritrea.

Hovrätten konstaterar att brottet varit mycket allvarligt men tolkar praxis som att det dock inte är ”synnerligen grovt i utlänningslagens mening”. Han ska därför inte utvisas. I övrigt fastställer hovrätten tingsrättens dom.

DOM-2016-06-28-Jonkoping-1