Casper El-Kaissi Östlöv, Frösön

Casper Östlöv har haft en relation med den 19-åriga kvinnan som han våldtog och försökte mörda. Tingsrätten har kommit fram till att det är ställt utom rimligt tvivel att han har våldtagit henne vid en kyrkoruin utanför Kristianstad den 28 oktober 2009. Drygt en vecka senare, den 6 november 2009, har han bemäktigat sig och fört bort henne till ett ensligt beläget strövområde utanför Kristianstad med uppsåt att skada henne. Där har han försökt mörda henne genom att slå, sparka och strypa henne. Sedan hon blivit medvetslös, har han skurit henne med kniv bl.a. vid ögonen och i underlivet.

Av rättspsykiatrisk utredning framgår det att han inte var allvarligt psykiskt störd när han begick brotten och inte heller är det nu. Påföljden bestäms därför till fängelse. Casper var bara 20 år när han begick brotten vilket gör att han fick lägre straff då en person straffas fullt ut när man är 21. Däremot var det bara tre år sedan han dömdes för grova brott som bl.a. misshandel, olaga hot och sexualbrott

KRISTIANSTADS-TINGSRATT