Mattias Hansson, Klippanpedofilen

Namn: Mattias Hansson, Bytt namn till Mattias jönsson
Personnummer: 19700322-3570
Adress: Fågelsångsgatan 32 A lgh 1103265 35 Åstorp

Dömd för: Utnyttjande av barn för sexuell posering, Grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, Sexuellt ofredande, Grovt barnpornografibrott m.m

Straff: Fängelse 1 år och 6 månader

Den 43-årige Klippanpedofilen hittade sina offer bland ungdomar på internet. Två flickor är identifierade men polisen vet att mannen sexchattat med betydligt fler ungdomar än så och gör nu allt för att hitta 43-åringens offer.

Som vi tidigare berättat sitter den 43-årige Klippanbon häktad sedan snart tre veckor. Mannen misstänks för en rad sexualbrott mot barn. Så vitt är känt har han inte träffat några av sina offer. Brottsmisstankarna handlar i nuläget om att 43-åringen kontaktat två minderåriga flickor i nordvästra Skåne via internet. Mannen misstänks för brotten kontakt med barn i sexuellt syfte (så kallad gromning), utnyttjande av barn för sexuell posering samt sexuellt ofredande. När polisen sökte igenom hans dator hittades dessutom en samling barnporrbilder.

– Vi vet att mannen haft kontakt med betydligt fler ungdomar än de två han är misstänkt för att ha utsatt för brott. Ungdomar som haft kontakt med honom kan säkert ha skamkänslor men vi är mycket angelägna om att hitta alla som utsatts för mannen, säger Jin Landälv, utredare på polisens familjevåldsenhet.

I färskt minne har han en 13-årig Kumlaflickas död. Flickan begick självmord och uppgifter finns om att hon skickat sexuella bilder till en man som hotade att sprida dem.

– Vi vill till varje pris undvika något liknande, säger Johan Andersson, även han utredare på familjevåldsenheten.

I hopp om att hitta utsatta ungdomar offentliggör nu polisen ett antal så kallade alias som mannen använt sig av på internet (se faktaruta här intill).

Gromninglagen stiftades 2009 men har kritiserats för att vara tandlös. Polisen kan nämligen inte utan vidare begära ut en misstänkt pedofils IP-adress och dessutom har det visat sig svårt att bevisa att en vuxen tagit kontakt med ett barn i sexuellt syfte.

Men eftersom 43-åringen även är häktad för utnyttjande av barn för sexuell posering, har polisen fått tillgång till hans IP-adresser.

– Och det är vår förhoppning att bevisningen ska räcka hela vägen, säger Johan Andersson.

Hur en 43-årig man kunnat förmå minderåriga ungdomar att skicka nakenbilder på sig vill polisen inte svara på.

– Men generellt sett behövs inga särskilda lockmedel. För ungdomarna räcker det med bekräftelse, även om bekräftelsen kommer från en person som skulle kunna var deras pappa. Och pedofilen behöver inte vara någon kuf eller ful gubbe. I våra utredningar har vi stött på alla möjliga typer, till exempel stadgade familjefäder, säger Jin Landälv.

Den 43-årige mannen bosatte sig i Klippan förra året efter att en tid ha bott i Stockholm. Han har dock sedan tidigare anknytning till Klippan. Mannen har flera gånger dömts för sexualbrott, bland annat två fall av sexuellt utnyttjande av underårig.

Hämtat från http://hd.se/klippan/2013/05/02/utredning-mot-natpedofil-vaxer/

mattias-hansson-klippanpedofilen-B-2290-13_compressed-1