Alexander Sjösten, Norrköping

No8PU4Yu_400x400

ALEXANDER Sjösten  följde med kvinnan i taxin hem efter utekvällen för att hon skulle komma hem säkert.

När hon somnat hemma hos sig våldtog han henne – och filmade och fotograferade hennes nakna kropp.

Nu har han dömts till två års fängelse.

Händelsen inträffade i slutet av januari i år. Den då 21-åriga kvinnan hade frågat den 25-årige mannen om han ville följa med ut, och han sa ja. Tillsammans åkte de först till Lion Bar i Norrköping, därefter vidare till nattklubben Puls.

På Puls delade de på sig, och kvinnan umgicks med en grupp väninnor. Sen började hon må dåligt och känna att hon behövde gå hem. Hon bad 25-åringen att hämta hennes jacka och vid 02.55 lämnade de klubben. De tog en taxi tillsammans. I domen står att mannen:

” … sade att han ville att hon skulle komma hem säkert och att han ville ladda sin mobiltelefon hos henne för att kunna ringa efter en taxi.”

Tedhyllning 11 Juni Skansen

Vaknade med byxorna nere

Drygt en halvtimme senare kom de fram till kvinnans lägenhet där hon efter en kort stund la sig i sängen med täcket över sig och somnade. Nästa sak hon kommer ihåg är, har hon berättat, att hon hörde hur mannen stängde ytterdörren till hennes lägenhet. Hon reste sig ur sängen för att låsa och märkte då att hennes byxor var neddragna till knäna. Hon kände också att något rann ur hennes underliv.

”Hon kopplade det som rann till att NN hade haft sex med henne”, framgår i rättsdokument.

Kvinnan ringde sin mamma som hjälpte henne att komma till sjukhuset för en rättsmedicinsk undersökning. I samband med det hittades flera spår av mannens sperma.

Mannen greps i sin egen bostad senare samma dag. Snart visade det sig att han, utöver att ha våldtagit kvinnan, även hade fotograferat och filmat henne naken, när hon var utslagen.

Mannen: Hon ville

Mannen åtalades i februari misstänkt för våldtäkt, och på fredagen föll domen mot honom i Norrköpings tingsrätt, något som också Norrköpings tidningar rapporterat.

Straffet: Två års fängelse för våldtäkt.

Tingsrätten anser att brottet är en mycket allvarlig kränkning av kvinnans personliga integritet – därför ska mannen också betala henne 100 000 kronor i kränkningsersättning. Därutöver får kvinnan 15 000 kronor i ersättning för sveda och värk.

25-åringen har själv hävdat att han trodde att kvinnan var medveten om, och hade gett sitt samtycke till, hans handlingar.

”Han försäkrade sig inte om att hon var vaken. Han lade sig bakom henne och höll om henne med ena armen. Han brukar hålla om sina vänner. Han började ganska direkt smeka henne på utsidan av kläderna. Han smekte henne på låret”, står det om mannens version av händelsen i rättsdokumenten.

Övergreppet varade i 10-15 minuter

25-åringen säger sig ha trott att kvinnan ville ha samlag med honom, och att han försökte genomföra ett fullbordat samlag, men inte kunde. När hans telefon ringde avbröt han våldtäkten, gjorde sig i ordning och lämnade lägenheten.

”Han och NN pratade inte med varandra under tiden de befann sig i sängen. De kysste inte varandra och hade ingen ögonkontakt. NN försökte inte ta på honom. Hela händelsen varade i 10-15 minuter”, står det i domen.

Varför han filmade och fotograferade kvinnan har han ingen förklaring till. Han har, enligt domen, sagt att:

”Han vill inte henne något illa. De har alltid haft kul tillsammans.

Vän med Familjen Lundell

Domen från Norrköpings tingsrätt

2017-03-10-Norrkoping-TR-B-270-17-Dom_compressed