Hästsportprofilen Lasse Nilsson våldtog sin styvdotter.

Hästsportprofilen Lasse Nilsson våldtog sin styvdotter. Dömd för våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande och olaga hot.

Hon hade bott hos Lars ”Lasse”Nilsson tillsammans med sin mamma sedan hon var ungefär tre år.  När hon var ungefär 14 år började hennes styvfar Lasse fråga henne om sådant som rör sexualitet, som om hon hade fått hår på ”musen” och om hon hade fått mens. Hon tyckte att det var lite generande, men det var ändå inte så konstigt eftersom hon betraktade Lasse som sin pappa och stod honom väldigt nära.

Utdrag ut domen:

… och sade sedan att det var bättre att han tog hennes oskuld än att någon annan, mindre van person gjorde det. Han återkom till att hon var välutvecklad och sade att det inte skulle bli något problem. Lasse sade att det var mycket vanligare än hon trodde att styvpappor och bonusdöttrar hade sex.

… Efter Egyptenresan hade hon och Lasse samlag ungefär en gång i veckan, alltid på Lasses initiativ. När det inte var någon annan hemma kunde han säga att det var ett bra läge för sex. Det hände också att han kom in till henne på natten och hade sex med henne när hennes mamma låg och sov. När hon var i 20-årsåldern flyttade hon till lägenheten ovanför verkstaden. Efter det blev det vanligare att Lasse kom till henne på dagtid för att ha sex.

… När hon var yngre fick hon inte köra fyrhjulingen själv, utan hon satt bakom Lasse när han körde. Det förekom att Lasse hade samlag med henne när de var ute och körde med fyrhjulingen. Första gången var under våren eller sommaren 2005 eller 2006. Lasse sträckte bak handen och smekte henne utanpå underlivet medan de körde. Därefter stannade han på en plats där det fanns mycket träd och sade att det var perfekt att ha sex där, eftersom ingen kunde upptäcka dem. På Lasses uppmaning lutade hon sig framåt över fyrhjulingen, varpå han drog ned hennes byxor och hade vaginalt samlag med henne.

… Lasse köpte ett graviditetstest som utvisade att hon var gravid. Lasses första reaktion var att det hade varit kul om det var en pojke. Hon förklarade att hon inte ville ha barn med honom, vilket han accepterade. Lasse tog kontakt med en kund som var gynekolog och via henne kunde de boka tid för abort. Aborten gjordes samma dag som hon och Lasse åkte till Gothenburg Horse Show. Lasse väntade i bilen medan ingreppet gjordes. De åkte sedan vidare till Göteborg, där de stannade i tre dagar. Hon var mest på hotellet, eftersom hon blödde så mycket. När Lasse, som hade varit på tävlingarnas mässutställning, kom tillbaka till hotellet första dagen ville han ha sex. Hon förklarade att barnmorskan hade sagt att det inte gick så länge hon blödde, men Lasse sade att det inte var någon fara och att det var som att ha sex när man har mens.

… De allra flesta gångerna har hon gått med på att ha sex när Lasse har velat, eftersom hon inte har velat sätta sina småsyskon i en dålig situation.

… Ett par år tidigare hade han installerat en app på hennes telefon som innebar att han kunde se var hon befann sig. Appen krävde ett godkännande av den som har telefonen, och det hade Lasse gjort från hennes telefon utan att hon visste om det. När hon förstod att appen fanns på telefonen sade Lasse att det skulle bli konsekvenser för henne om hon stängde av den.

… Någon dag efter den 20 april 2016 började Lasse hota med att han skulle skjuta henne i underlivet och därefter ta sitt eget liv. Han sade att hon skulle hamna i rullstol och att hon skulle bli påmind om vad hon hade gjort mot honom varje gång hon gick på toaletten. I anslutning till detta berättade hon för sin mamma om sin situation. Det började med att hon bröt ihop en dag i sadelkammaren. Hon lade sig ned på golvet och sade att hon ”inte orkar knulla den jävla gubben mer”. Några dagar senare berättade hon att Lasse hade haft sex med henne sedan hon var 14 år.

_______________________________________________________________________________

Tilltalad LARS Thore Michael Nilsson, 19590312-3932 Frihetsberövande: Häktad c/o N Grönvik Västkustvägen 100

260 39 Hasslarp

DOMSLUT Brott som den tilltalade döms för 1. Olaga hot, 4 kap 5 § 1 st brottsbalken 2016-04-20 — 2016-06-09 (4 tillfällen) 2. Olaga hot, grovt brott, 4 kap 5 § 2 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli 2016 2016-05-01 — 2016-05-31

3. Sexuellt utnyttjande av underårig, 6 kap 4 § 1 st 2 men brottsbalken i sin lydelse före 1 april 2005

2004-08-01 — 2005-03-31 (13 tillfällen)

4. Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 § 1 st och 2 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli 2013 2005-04-01 — 2008-06-02 (76 tillfällen) 5. Vapenbrott, 9 kap 1 § 1 st vapenlagen (1996:67) 2016-06-11 6. Vapenbrott, ringa brott, 9 kap 1 § 2 st vapenlagen (1996:67) 2016-06-10 7. Brott mot vapenlagen, 9 kap 2 § 1 st d vapenlagen (1996:67) 2016-06-11 Åtal som den tilltalade frikänns från Grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, 6 kap 3 § 2 st brottsbalken

2008-06-03 — 2016-06-10 (23 tillfällen)

Påföljd m.m.
Fängelse 5 år

2016-10-05-Helsingborg-TR-B-3400-16-Dom_compressed