Amin Burhan – Husbypedofilen

20139622220484955

Genom tjat, hot och utpressning på nätet lyckades 29-årige Amin Burhan få unga tjejer att klä av sig framför webbkameran. Nu döms han för bland annat barnpornografibrott till sju år och nio månaders fängelse. Han ska även betala 5,8 miljoner kronor i skadestånd till ett stort antal tonårsflickor.

Husbypedofilen använde hot om att lägga ut sexuella bilder med flickorna på nätet för att få dem att genomföra sexuella handlingar på bl.a. Skype. Det har många gånger varit fråga om grovt förnedrande och smärtsamma handlingar under många timmar, skriver Svea hovrätt i sin dom. Flera av flickorna har också varit utsatta för upprepade nätövergrepp från mannens sida under längre tid. Hovrätten ändrar i ett antal fall rubriceringarna av brotten från grovt sexuellt tvång till grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen har ofta inlett kontakterna med flickorna, som varit mellan 11 och 17 år, på vanliga chattforum där ungdomar rör sig. Han har aldrig visat sig eller talat med flickorna utan bara skrivit till dem. Han har utgett sig för att vara någon annan i deras egen ålder och har ofta använt sig av porträttbilder som han kapat från andra ungdomar.

Vanligtvis har Husbypedofilen använt inledande smicker och övertalning för att få flickorna att visa sig lättklädda, vilket han dokumenterat. Dessa bilder har han sedan använt i utpressningen mot flickorna som tvingats utföra allt grövre sexuella handlingar inför webbkameran. I flera fall har han också verkställt hot om att publicera sexuella bilder på flickorna, exempelvis på Facebook. Flera av offren har drabbats mycket svårt psykiskt.

Hovrätten har i ett antal fall höjt skadeståndsbeloppen till målsägandena. Ytterligare tre personer, som har fått sina porträttbilder kapade av mannen, har också fått skadestånd.

Husbypedofilens invändning om att hans dator varit fjärrstyrd är enligt både tingsrätten och hovrätten motbevisad. Han döms nu för en mycket stor mängd brott, bl.a. grovt sexuellt tvång, grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt förtal.

Han döms också att betala skadestånd till målsägandena med sammanlagt nära 5,8 miljoner kronor.

2015-06-04-Solna-TR-B-8098-13-Dom_compressed