Håkan Norlings, Leksand

nawwmnlos-9322555

John Håkan Norlings

Personnummer: 19620316-123*
Adress: Trumslagarvägen 15 A793 35 Leksand

Dömd för: Våldtäkt på en 14 åring.

Straff: 5 års fängelse.

 våldtagit en flicka som vid tillfället endast var 14 år. Han ska också på flera sätt ha utnyttjat henne sexuellt vid andra tillfällen samt ha hotat att skicka nakenbilder på henne till föräldrarna om hon inte gjorde som han ville. Mannen döms också för att ha ofredat ytterligare sex flickor i åldrarna 14 till 18 år genom hot att skicka nakenbilder även till deras föräldrar.

Bevisningen har till stor del bestått av bilder och kommunikation via dator och mobiltelefoner samt flickornas egna berättelser som berört rätten djupt. Håkan Norlings nekar till alla anklagelser och menar att någon lagt in bilderna i hans mobiltelefoner, dator och USB-minnen. Vem vet han dock inte.

Skrivningen i domen är dock glasklar. Tingsrätten finner Håkan Norlings skyldig och domare Lars-Erik Bergström använder bland annat orden ”vaga” och ”osannolika” för att beskriva mannens uppgifter och skriver dessutom; Det är inte överord att säga att Håkan Norlings nära nog terroriserat målsäganden och nog skulle ha terroriserat ännu flera unga flickor om han fått fortsätta.”

2013-04-15-Mora-TR-B-55-13-Dom_compressed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *