Reza Mahmoud Ghasemi

4d1762a2 Da7f 4ba7 B9f0 69240385f344

50-årige Reza Ghasemi från Spånga åtalades för bland annat människorov, våldtäkt mot barn samt våldtäkt. Reza Ghasemi skulle ha tvingat in en 13-årig flicka i bilen och förmått henne att utföra oralsex samt vid ett annat tillfälle ha tvingat en kvinnlig kund att utföra samma handling.

Tingsrätten konstaterade gällande flickan det oklart hur hon hamnat i bilen, och att människorov inte var styrkt. Däremot ansåg domstolen att flickan i övrigt var trovärdig och att våldtäkt mot barn var styrkt. Övriga åtal ogillades av tingsrätten. Påföljden bestämdes till fängelse i två år. Han skulle även utge skadestånd med nästan 130 000 kronor.

Delar av domen överklagades till hovrätten, som gör samma bedömning avseende flickan. Gällande våldtäkten anför hovrätten det som anmärkningsvärt att det speciella tillvägagångssättet för den sexuella handlingen är likadant i båda fallen.

Mot bakgrund av bland annat detta finner hovrätten åtalet styrkt. Påföljden bestäms till fängelse i tre år. Reza Ghasemi ska även utge skadestånd med knappt 210 000 kronor. Ett hovrättsråd och en nämndeman är skiljaktiga, där hovrättsrådet anser att båda åtalen ska ogillas.

Ur domen:
Reza Ghasemi har närmare hörd över åtalet bl.a. uppgett följande: Han har haft försörjningsstöd sedan drygt två år. Sedan hans hustru kom till Sverige i oktober 2011 har han fått förhöjt försörjningsstöd till ca 13 000 kr i månaden. Under den aktuella perioden har han haft körningar. Hossein Mousavi som äger bilarna har låtit Reza Ghasemi behålla de kontanter som han har kört in. Det stämmer att han inte har anmält till socialförvaltningen att han har jobbat som taxichaufför.

* Förutom att han frias från bidragsbrott, så har han även tagit hit en fru som vi skall betala för.

Hans handläggare hos socialtjänsten, Minna Klemola har uppgett bl.a. följande: Reza Ghasemi har månadsvis ansökt om försörjningsstöd och har skickat in ansökningarna per post. Hon har träffat Reza Ghasemi vid ett tillfälle och det var i april 2011.

* Men hallå! Behöver man inte lämna in ansökningarna personligen? Och handläggaren har bara träffat han vid ett tillfälle i april 2011. Han kan ju lika bra befinna sig i sitt hemland och någon släkting eller vän här skickar in hans ansökningar. Skrämmande ….

Svea hovrätt dömer:

  • Reza Mahmoud Ghasemi 1961-09-23 Gullingeplan 46 i Spånga till fängelse i 3 år för våldtäkt mot barn. Följande åtal ogillas, människorov, våldtäkt, sexuellt ofredande och bidragsbrott.
  • Mål nr B 7143-12
2012-07-13-Solna-TR-B-3029-12-Dom-inkl-HR_compressed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *