Johanna Holfve, Norrköping

Johanna

Namn: Johanna Jenny Elisabeth Karlsson Holfve
personnummber: 19850519-1943
Adress: Sandgatan 26
602 47 Norrköping

Kvinnan umgicks med vänner på ”uppesittarkvällen” 23/12 2021, men avvek senare tillsammans med offret för att gå ner till hennes bostad.

Efter våldtäkten kom offret tillbaka till den andra bostaden och ropade att han hade blivit utsatt. Kvinnan hade då lämnat byggnaden. En av kvinnans vänner åkte iväg med bil för att leta upp henne för att höra sig för om detta stämde. Mannen, som var anhörig till offret, hittade kvinnan och misshandlade henne pga ilska och besvikelse. Mannen erkände i förhör rakt av att han gjort detta och han avböjde försvarare i rätten. Mannen född 1958 dömdes för misshandel och olaga hot till villkorlig dom och 18 500 kr i dagböter.

Kvinnan har enligt vittnen visat ett tidigare gränslöst beteende mot offret och på kvällen den 23:e försökte kvinnan erbjuda offret alkohol.

Kvinnan varken förnekade eller bekräftade i rätten att våldtäkt skett men menade att hon somnat i sin bostad och att offret då förmodligen hade våldfört sig på henne.  Dock dömdes kvinnan för övergrepp i rättssak; dvs att om offret skulle anmäla henne så skulle hon tillföra offret våld.

NorrkA¶pings-TR-B-4235-21-Dom-2022-03-25_compressed