Patrik Johansson, Piteå

Patrikjohanssonpedofil Censored 460x460 1
SAMANFATTNINGEN
Förnamn
Patrik 
Efternamn
Ensio Johansson
Adressen
Häggatan 8941 36 Piteå
Personnummber
19860920-8932
Kön
Man
Brott
VÅLDTÄKT MOT BARN
Beskrivining

Den 33-årige pedofilen Patrik Johansson från Piteå dömdes förra måndagen av Luleå tingsrätt till tio års fängelse samt skadestånd och ersättning för sveda och värk på 1 030 000 kronor för 19 fall av grova våldtäkter och övergrepp mot barn, den yngsta ett spädbarn. 

Övergreppen har skett i hemmamiljö där gärningsmannen har utnyttjat både barnens och föräldrarnas naiva godhet. Enligt domen framkommer det att gärningsmannen även har använt hjälpmedel, såsom dildo till exempel. Han har även fotat och filmat övergreppen som sedan användes som bevisning mot honom. Han har haft invändningar mot detta och bland annat hävdat att det rör sig om kopior. 

En psykiatrisk undersökning visade dock att han inte var allvarligt psykiskt sjuk vid tiden för övergreppen, vilket krävs för att dömas till vård. Påföljden blev istället tio års fängelse

Lulea-TR-B-855-19-Aktbil-82